O nas - PRACOWNIA ARTYSTYCZNA SARZYŃSKI
pracownia artystyczna sarzyński

O nas

Pracownia Artystyczna Sarzyński powstała z pasji do tworzenia unikatowych i zniewalających smakiem słodkości.

Łączy się tu nowoczesność ze stuletnimi rodzinnymi tradycjami. Tradycja piekarska rodziny Sarzyńskich sięga stu lat. Przekazywana z pokolenia na pokolenie miłość do wypieków skłoniła Igę Sarzyńską do stworzenia miejsca, w którym spełnia się słodkie marzenia. Tak, na solidnych fundamentach Piekarni Sarzyński, powstała Pracownia Artystyczna Sarzyński.

Artyzm przejawia się tutaj w każdym projekcie. Piękne i misterne dekoracje tortów weselnych, w połączeniu z doskonałym smakiem, zachwycają Pary Młode oraz ich gości weselnych. Idealnym dopełnieniem przyjęcia są eleganckie słodkie stoły skomponowane z wysublimowanych i nowoczesnych minideserów. Znaleźć tu można także wykonane z dbałością o każdy szczegół pierniczki dekorowane lukrem królewskim oraz pełne najwyższej jakości belgijskiej czekolady tabliczki z przeróżnymi dodatkami.

Każdy produkt powstaje z najlepszych, naturalnych surowców- świeżych owoców, prawdziwego masła, najlepszej belgijskiej czekolady… Słodkości są tworzone ręcznie z pasją i zaangażowaniem przez zespół składający się doświadczonych cukierników, osób z artystyczną duszą i kochających piękno.

Nagrody i wyróżnienia

/2012
II miejsce dla Igi Sarzyńskiej w konkursie GAP & KMAG w konkursie Młodych Talentów.
/2012
I Nagroda w plebiscycie Magazynu Bridelle za Tort i Słodkości weselne (wyborem redakcji ).
/2012
Pracownia Artystyczna Sarzyński, jako pierwsza z Polski, została wpisana na listę ,,World of talent'' publikowaną w każdym numerze brytyjskiego prestiżowego magazynu Wedding Cakes.
/2013
I miejsce dla Igi Sarzyńskiej w Wystawie Tortów Okolicznościowych na Targach Expo Sweet w Warszawie.
/2013
Nagroda Publiczności dla Igi Sarzyńskiej w Wystawie Tortów Okolicznościowych na Targach Expo Sweet w Warszawie, w 2013 r.
/2014
Iga Sarzyńska została laureatką Projektu ,,Kreatywni 2014 '' realizowanego i finansowanego przez przez Wydział Strategii i Obsługi Inwestorów Miasta Lublin.
/2014
Nominacja dla Igi Sarzyńskiej w Plebiscycie ,,Branżowa Osobowość Roku” organizowanym przez ,,Przegląd Piekarski i Cukierniczy”.
/2014
I Nagroda w plebiscycie Magazynu Bridelle za Tort i Słodkości weselne wyborem redakcji Magazynu Bridelle.
/2015
Iga Sarzyńska została ambasadorką włoskiej firmy Modecor.
/2015
Iga Sarzyńska zostałą współautorką albumu “Wykwintne Desery Polskie'” pod patronatem Anny Komorowskiej.
/2016
Iga Sarzyńska została laureatką plebiscytu “Kobieta Przedsiębiorcza Roku”, organizowanego przez Dziennik Wschodni.
/2017
Iga Sarzyńska otrzymała tutuł ''Branżowej Osobowości Roku'' podczas targów Expo Sweet w Warszawie.
/2017
Iga Sarzyńska wydała swoją autorską książkę o dekoracjach cukierniczych '”moje cztery pory roku”.

Media o nas

mistrz branży
Rozmowa z Anią i Igą Sarzyńskimi o tradycji, marzeniach i planach na przyszłość
pobierz
pdf
Weranda Country
Grudniowe wydanie Magazynu Weranda Country. Opowiadamy o naszych pierniczkach i tradycji.
pobierz
pdf
Cakes & Sugarcraft 2012
W zimowym wydaniu Cakes and Sugarcraft ukazał się artykuł o pracowni i naszych wypiekach.
pobierz
pdf
KMAG
Iga Sarzyńska włascicielka i główny projektant Pracowni , jako laureatka konkursu ,,Młode Talenty’’ zorganizowanego przez magazyn KMAg i Gap pojawiła się w numerze styczniowym 2013 roku.
pobierz
pdf
Magazyn Kuchnia 2012
W kwietniu 2012 roku w Magazynie Kuchnia ukazał się obszerny materiał zdjęciowy - nasze wielkanocne pierniczki zagościły na stronach Kuchni oraz na samej okładce!
pobierz
pdf
Magazyn Naj 2015
W magazynie Naj pojawił się reportaż o długoletniej tradycji rodziny Sarzyńskich.
pobierz
pdf
Voyage 2015
Grudniowe wydanie o najpiękniejszym pierniczkach i zimowym Kazimierzu.
pobierz
pdf
Wedding Cakes
Nasze najpiękniejsze torty, babeczki i ciasteczka zostały docenione i opublikowane na łamach prestiżowego magazynu "Wedding Cakes".
Instagram

Pracownia artystyczna Sarzyński

przejdź na instagram